YAŞAM

Dünyanın Her Yerinden Online Olarak Gezebileceğiniz Müzeler

Sosyal ortamlardan bir anda uzaklaşmak herkese garip gelebilir ve hatta bu duruma alışmak biraz zor olabilir. Ama bu durum kültür gezisi yapılmasına engel değil. Sizler için dünyanın dört bir yanında bulunan ve online olarak gezebileceğiniz müzeleri derledik. Keyifli okumalar…

Louvre Müzesi

Louvre sadece dünyanın en büyük sanat müzelerinden biri değil, aynı zamanda Paris’in en ikonik tarihi eserlerinden biridir. Müze, Eski Mısır Eserleri ve Michelangelo’nun eserleri gibi en önemli ve popüler sergilerinden bazılarına ücretsiz çevrim içi turlar sunmaktadır.

https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne?s=date&dir=a

İngiliz Müzesi (British Museum)

Londra’daki British Museum, sekiz milyondan fazla sanat eseri içeren bir koleksiyonla “Kanga: Afrika’dan Tekstil Ürünleri” ve “Pompeii ve Herculaneum’un Roma Kentlerinden Nesneler” de dahil olmak üzere bazı parçalarını çevrim içi olarak görüntülenebilir hale getiriyor. 

https://tr.arayv.com/Ingiltere/England/British-Museum

Metropolitan Sanat Müzesi

Online müze hizmeti de veren MET, iki milyondan fazla sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin web sitesinde çevrimiçi koleksiyon ve Vincent van Gogh, Jackson Pollock ve Giotto di Bondone’dan eserler de dahil olmak üzere en etkileyici eserlerinden bazılarının sanal turları bulunmaktadır.

https://tr.arayv.com/Birlesik-Devletler/New-York/The-Metropolitan-Museum-of-Art

Van Gogh Müzesi

30’lu yaşlarından sonra başladığı resim sanatına 900’ün üzerinde eser veren ancak hayattayken sadece tek bir resmini satabilen ünlü ustanın resimleri, taslak çizimleri ve kardeşi Theo Van Gogh’a yazdığı yüzlerce mektubun sergilendiği, bunlar yanında döneminde etkilendiği veya kendisinden etkilenen ressamlarının eserlerinin de bulunduğu Van Gogh Müzesi Amsterdam tur programınızda mutlaka olması gereken yerlerden biri.

https://360stories.com/amsterdam/story/van-gogh-museum

Vatikan Müzesi

11 müzenin birleşiminden oluşan ve “Müzelerin Müzesi” olarak adlandırılan bu dev müze kompleksi yüzlerce yıldır Papaların derlediği sanat koleksiyonlarının bir birikimidir. Bu öyle bir koleksiyondur ki dünyadaki en güzel Roma heykellerini, en meşhur Rönesans eserlerini bünyesinde barındırır.

https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html